ISKANJE

Zakladi iz morja – 6 idej za dekoracijo

Zakladi iz morja – 6 idej za dekoracijo

Morje nudi široko paleto naravnega okrasja, ki z malo truda zaživi v našem domu. Otroci bodo navdušeni, če bomo njihov izbor lupinic in kamenja s plaže kreativno uporabili v domači kopalnici. Tudi školjke, ki smo jih pripravili na žaru, lahko očistimo in jih uporabimo kot podlago za svečke.

ZakladiIzMorja-0-med-besedilom

Oglejte si 5 enostavnih idej, kako z zakladi iz morja okrasiti dom. Naj zaživijo kot v vodi in ne končajo pozabljeni v zaprti škatli!

1. Čudovite kapesante

Čudovite kapesante

Okusne kapesante niso dobre samo na krožniku, so tudi prava paša za oči. Prazne očistimo z detergentom in napolnimo z izbrano barvo okrasnega peska. Vstavimo svečke in kapesante se prelevijo v zanimiv svečnik. Za podlago uporabite odslužene ležalke, ki jih razrežete v poljubni dimenziji. Bolj spretni jih obrobite s trakom v barvi peska.

2. Energija z rdečo

Energija z rdečo

Ljubitelji rdeče barve dodajte morsko zvezdo kot piko na i vaši kombinaciji najljubših brisač. Za podlago naj služi podložka iz bambusa, izgled pa kombinirajte s svečami v enakih odtenkih.

3. V nevtralnih vodah

V nevtralnih vodah

Spomin na morje lahko v prostor vnesemo v mirnejših tonih. Pesek v stekleni posodi, nežna dišeča svečka in nekaj kamenja s školjko bodo dovolj za večerno razvajanje v kadi.

4. Kava ali čokolada

Kava ali čokolada

Kombinacije rjavih odtenkov naj razvajajo vaša čutila. Kozarček, napolnjen s peskom in dišečo svečko, polžja hiška in v rolo zvita brisačka vas nežno popeljejo v novo jutro.

5. Morska spužva

Morska spužva

Naravno spužvo za prhanje in kopanje, uporabimo kot okras. Kombinacija prosojnega kozarca s spužvo in modrih brisačk vas vsak dan popelje na morje. Spužve ne pozabite po uporabi najprej dobro osušiti!

6. Okras na steni

Okras na steni

Vse kar potrebujete je star okvir za slike in kos blaga. Prilepite školje na tekstilno podlago in pri tem ne pozabite na neštete zanimive kombinacije vzorcev, barv, oblik med različnimi vrstami školjčnih lupinic. Sliko lahko obesite na steno ali postavite na polico.

Izdelala in fotografirala: Nataša Hodnik Korinšek

Mogoče vam bo všeč tudi ...