ISKANJE

Žajbljevo zelena

Žajbljevo zelena

Če siva ali bež nista vaši najljubši barvi, vas morda med nevtralnimi odtenki navduši žajbljevo zelena, Ta primarno sredozemska barva lahko namreč v pravih kombinacijah izžareva pristen retro stil in poskrbi za presenetljivo osvežujoč videz, saj zeleno klasiko preobrazi v zapeljiv modni trend.

Pojavlja se v različnih barvnih odtenkih, ki se vedno znova vračajo kot priljubljen modni trend. Gre za pridušene odtenke zelene, ki z opaznimi podtoni sive poskrbijo za sproščujoče vzdušje in z organskimi, zemeljskimi toni omogočajo dobrodošel pobeg od stresnega vsakdana. Kot prijetni nevtralni odtenki v svetu oblikovanja veljajo za vsestransko uporabne, zato so tudi pogosta izbira strokovnjakov za notranjo opremo.

Če želite z žajbljevo zeleno popestriti tudi svoj dom, preverite nekaj preprostih idej, s katerimi bo vsak prostor dobil svojevrsten pečat.

1. Barve sten

Izbirate lahko tako med toplimi kot hladnimi odtenki. Toplejše različice bodo odlično delovale v kombinaciji z zemeljskimi toni, vključno z rjavimi in oker odtenki. Običajno pa se žajbljevo zelena bolj nagiba k hladnejšemu barvnemu spektru in je lahko še posebej v prostorih z malo naravne svetlobe videti skoraj siva. Zato za optimalen videz in ravno pravšnjo toplino pred pleskanjem preizkusite različne barvne odtenke.

2. Pohištvo

Žajbljevo zeleno si lahko privoščite tako ljubitelji modernega kot tudi klasičnega sloga. S kombinacijo z belim marmorjem lahko poskrbite za brezčasen videz, z želeno vrsto ličnic, njihovo obdelavo in izbiro ročajev pa izvrstno izrazite svoj osebni slog.

3. Oblazinjeno pohištvo

Zaradi nežnih, pridušenih barv so odtenki žajbljevo zelene odlični predstavniki nevtralnih barv. Ker gre za vpadljive odtenke, lahko tako s toplejšimi kot hladnejšimi toni že z manjšimi posegi čudovito popestrimo prostor.

4. Dodatki

Če ste navdušeni nad barvami, a se bojite, da se izbranega odtenka hitro naveličate, potem poiščite raznorazne dodatke in z njimi osvežite prostor. Žajbljevo zeleno lahko v prostor vnesete s posteljnino, novim setom skodelic, vazami ali drugimi dodatki, ki jih ob morebitni naveličanosti preprosto zamenjate.

Mogoče vam bo všeč tudi ...