ISKANJE

Urejena mladinska soba

Urejena mladinska soba

Soba večini najstnikov predstavlja svetišče. Vanjo se lahko umaknejo pred ostalim svetom, se sprostijo, posvetijo šoli ali svojemu krogu prijateljev. Zato naj soba ne bo samo skupek pohištva in krame, ampak predvsem prijeten prostor za odraščanje. K splošni urejenosti bo pripomogla tudi vaša pozornost pri izbiri opreme in dodatkov, zato smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov za ureditev mladinske sobe.

1. Ustvarite cone

Če vam prostor to le dopušča, poskusite ustvariti funkcionalne cone. Tloris razdelite na več delov:

1. spanje
2. sproščanje
3. delo/študij
4. shranjevanje
5. oblačenje


 Arhiv Dekoraca (pohištveni sejem Milano 2017)

2. Postelja

Postelja ima kot osrednja točka sobe velik pomen, zato njeni umestitvi v prostor namenite dovolj pozornosti, ob nakupu pa vedno izberite model, ki ustreza naravi vašega najstnika. V večjih sobah jo postavite k steni, ki leži nasproti vrat, v manjših pa jo namestite tako, da ustvarite čim več prostora za ostale cone. Ne pozabite niti na možnost dvignjenih ali dvižnih postelj, ki vsekakor omogočajo večji izkoristek prostora.

3. Površine za shranjevanje

Najstniki so kot magnet za nered, zato je zadostno število površin za shranjevanje in odlaganje nujno za sprejemljivo neurejeno stanje v njihovi sobi. Bodite kreativni; uporabite police, regale in predalnike, pa tudi škatle, ki bodo nudile dovolj prepotrebnega prostora za manjše predmete, spominke ali šolske potrebščine.

3. Garderobna omara

Najstniku zagotovite dovolj prostora za shranjevanje oblačil, saj bo v nasprotnem primeru vsak poskus organizacije neuspešen. Omara naj bo organizirana tudi znotraj; za nesezonska oblačila uporabite škatle in košare.


 Arhiv Dekoraca (pohištveni sejem Milano 2017)

4. Dekoracija

S svojim najstnikom sodelujte tudi pri izbiri dekorja. Odločite se za barvno shemo, ki vam najbolj ustreza, in se je držite tudi pri izbiri opreme. Na omarah ali steni pripravite prostor za postavitev fotografij in dodatkov. Veliko pozornost namenite tudi postavitvi pisalne mize; namestite jo k oknu ali v njegovo bližino in si tako zagotovite dovoljšnji vir naravne svetlobe. Dekliško sobo bosta lepo poživila tudi unikatno izdelana svetilka ali skrbno izbran lestenec.


 Arhiv Dekoraca (pohištveni sejem Milano 2017)


 Arhiv Dekoraca (pohištveni sejem Milano 2017)

5. Smeti in umazana oblačila

V kot postavite vrečo ali koš za umazano perilo. Izberite dizajn, ki bo prijeten na pogled in bo stilsko dopolnjeval sobo, hkrati pa nudil dovolj prostora za umazana oblačila. Koš za smeti naj bo v bližini pisalne mize.

6. Pripomočki za obešanje

Na steno ali vrata pritrdite kljukice, na katere lahko obesite ne samo oblačila, ampak tudi razne modne dodatke (šale, nakit, torbice).

Dekoracin nasvet: Vsaka stvar naj ima svoj prostor!

Naslovna :Designed by Freepik

Mogoče vam bo všeč tudi ...