ISKANJE

Ureditev balkona za dva

Ureditev balkona za dva

Balkoni v starejših najemniških stanovanjih marsikdaj niso ravno v najboljšem stanju in samotno čakajo na boljše čase. Priporočena, celovita sanacija je v rokah lastnikov, kar pa ne pomeni, da si svojega bivanja v obdobju najema ne moremo polepšati z manjšimi posegi. Pri tem bodimo pozorni, da stanja ne poslabšamo, odločajmo pa se za začasne rešitve, ki jih po želji lahko hitro in preprosto odstranimo.

Četudi je površina zunanjega prostora majhna in na prvi pogled ne preveč mikavna, je nadvse dragocena. Skromna dva kvadrata sta popolnoma dovolj za prebiranje novic ob jutranji kavi ali večerni oddih po napornem dnevu. V dokaz smo novo priložnost podarili skoraj pozabljenemu balkonu, ki smo ga v kratkem času spremenili v nadvse prijetno urbano oazico. Neverjetna razlika, kajne?

Na očiščen balkon smo položili leseno oblogo, ki je s klik sistemom izjemno enostavna za polaganje. Robove smo obložili z belimi prodniki. Kamenje smo zamejili z robniki, pritrjenimi na ograjo. Tako lahko voda neovirano odteka, ker gre za balkon v visokem pritličju, pa tudi morebitni premiki kamenja ne predstavljajo nevarnosti. Pri balkonih v višjih nadstropjih bodite pozorni na varnost in kamenje prilepite v podstavke cvetličnih korit, ki jih nato postavite na notranjo stran ograje. Pri mladih nadebudnežih je varna izbira tudi drobno kamenje ali pesek.

Na koncu smo balkon opremili še z zložljivima stoloma, nekaj dekoracije v obliki visečih cvetličnih lončkov in čudovito mizico.

Tako je balkon popolnoma pripravljen na lenobno prebujanje ob jutranji kavi in umirjen klepet v večernem mraku. Bivanje v najemu lahko z nekaj preprostimi rešitvami postane precej prijetnejše, zunanji prostor pa ponovno zaživi v čisto vašem slogu.

 

Mogoče vam bo všeč tudi ...