ISKANJE

Unikatne vzglavne stranice za posteljo

Unikatne vzglavne stranice za posteljo

Postelja je lahko veliko več kot le ogrodje za vzmetnico. Na fotografijah iz revij ali spleta se bahajo veličastne postelje, ki kar kličejo k sanjarjenju. A kaj, ko so postelje na slikah velikokrat cenovno nedostopne. Če vam misel o sanjski postelji kljub vsemu ne da miru, si vzglavno stranico izdelajte kar sami. Naj le-ta postane pravi ponos in “wow faktor” vaše spalnice.

Poiskali smo nekaj idej, kako lahko z malo truda in nizkimi stroški ustvarite svojo sanjsko posteljo.

Oblazinjena stranica z gumbi

Za videz brezčasne elegance potrebujete vezno ploščo iz lesa, vrtalni stroj, tkanino po vaši izbiri, pena ploščo za tapeciranje in nekaj velikih gumbov. Podrobnejša DIY navodila si lahko ogledate na Homemade by Carmona.

Rustikalni izgled

Ne glede na to ali živite na deželi ali v mestu, si lahko svoj dom ustvarite v vam ljubem stilu. Če vam je blizu rustikalni slog, na boljšjem sejmu, vrtu ali v kleti poiščite ustrezen les za vašo posteljo. Najboljši del te rešitve je ponovna uporaba starih vrat, okenskih polken ali lesenih desk, katerim podarite novo življenje v obliki unikatne vzglavne stranice.

Kot v oblakih

Če radi večere in jutra preležite v postelji z dobro knjigo v roki, bo morda ta rešitev prava za vas. Poiščite okrasne blazine in jih obesite na steno za posteljnim okvirjem. Lahko uporabite tudi blazine za stole s trakovi, ki jih obesite na drog za zavese.

Za romantične duše

Poiščite tkanino s pomirjujočim motivom ali barvo in jo obesite na vrv ali drog za zavese. Še tako preprosta postelja bo postala veličasten kos pohištva v vaši spalnici. Lahko uporabite tudi trakove.

Svet na glavo

Radi obračate stvari na glavo in premikate meje s svojim stilom? Pritrdite preprogo kar na steno in ustvarite prostorsko iluzijo.

dvodimenzionalna stranica

Preprosta rešitev, ki ne potrebuje veliko navodil. Poljubni vzorec izrezite iz tapete in pritrdite na steno. Še lažje je, če uporabite stenske nalepke.

Nov izgled obstoječe stranice

Če že imate leseno vzglavno stranico in želite le osvežiti izgled postelje, potem jo preprosto prekrijte. Uporabite prevleko iz blaga, tanko preprogo ali lepilni trak, s katerim oblepite stranico v poljubnem vzorcu. Najboljši del? Zamenjate, ko se odločite spremeniti slog vaše spalnice.

Mogoče vam bo všeč tudi ...