ISKANJE

Trendi 2018-2019: Drzni odtenki barv v interieru

Trendi 2018-2019: Drzni odtenki barv v interieru

Uporaba barv v interieru je pomembna pri izražanju osebnosti in značaja vašega doma, zato je dobro izbrati odtenke, ki dopolnjujejo vaš karakter. Če bi se ocenili kot bolj energične ali drzne, potem vas bodo letos razveselili izbrani barvni odtenki znanih proizvajalcev pohištva in dodatkov za dom. Prihajaja namreč obdobje, ki odpira vrata živahnejšim barvam.

Rumena kot začimba

Drznejši odtenek rumene, ki je preplavil modni svet, je sicer trendovsko poimenovan kot “Gen-Z Yellow”, a morda bi v interieru vseeno raje ostali pri primerjavi z začimbami, saj njena prisotnost v ambientu zagotovo doda nekaj začinjenosti, v prevelikih količinah pa deluje preveč agresivno. Kurkuma, gorčica ali curry – dozirajte z občutkom!


Movis@SaloneDelMobile.Milano2018


FrancoFerri@SaloneDelMobile.Milano2018


Arper@SaloneDelMobile.Milano2018


Arper@SaloneDelMobile.Milano2018

Sadni odtenki oranžne

Oranžna, priljubljena barva, ki se je zadnje čase pojavljala predvsem v odtenku terakote, počasi dobiva svoje živahnejše različice. Pojavlja se v sadnih, marelično-mandarinastih odtenkih.


Vitra@SaloneDelMobile.Milano2018


Muuto@SaloneDelMobile.Milano2018

Odtenki rdeče

Rdeča, ki je sicer prisotna tudi v bolj umirjenih zemeljskih odtenkih, navdušuje predvsem v živahnejših in energičnih “Spicy Red” odtenkih.


Zanotta@SaloneDelMobile.Milano2018


Horm@SaloneDelMobile.Milano2018


Artifort@SaloneDelMobile.Milano2018

Intenzivna modra

Modra, ki v zadnjih letih pridobiva na priljubljenosti, se pojavlja v močnejših odtenkih – “Klein”, “Kobalt” ali “Majorelle” modra je le nekaj poimenovanj za intenzivne modre odtenke, ki bodo zaznamovali letošnje leto.


GebrüderThonetVienna@SaloneDelMobile.Milano2018

Prašni odtenki zelene

Zelena še vedno ostaja priljubljena izbira, a za razliko od ostalih barv, ki so postale živahnejše, so odtenke gozdne zelene letos zamenjali nežnejši, bolj sofisticirani odtenki. Žajbelj, evkaliptus in mah so inspiracija iz narave za odtenke zelene, ki jih boste v letošnjem letu zasledili v ponudbi proizvajalcev notranje in zunanje opreme. Zaradi svoje umirjenosti, jo lahko kombinirate z izbrano barvo iz palete “drznejših” barv (rdeča, oranžna, modra).


Kare@SaloneDelMobile.Milano2018


MDF Italia@SaloneDelMobile.Milano2018


Bolia@SaloneDelMobile.Milano2018

Nataša Hodnik Korinšek  Črt Korinšek

Mogoče vam bo všeč tudi ...