ISKANJE

Svetlobna mizica

Svetlobna mizica

Ste se na kakšni zabavi ali poroki navdušili nad elegantnimi svetlobnimi kubusi, ki pričarajo čarobno večerno vzdušje? Brez skrbi, zdaj si ga lahko na vrtu ali balkonu ustvarite kar sami, saj so svelobne mizice nadvse preproste za izdelavo.

Potrebujete:

  • 2 senčnika za svetilke
  • 1 solarno vrtno svetilko
  • 1 steklen pokrov (krožnik, pladenj ali stekleni del stenske ure)
  • univerzalno lepilo ali silikon

Postopek:

  1. Poiščite dva enaka senčnika za svetilke v svetli barvi. Širši kot je premer, večja bo vaša površina za odlaganje. Ker je večina senčnikov narejenih iz dekorativne PVC folije, prevlečene s posebnim tekstilnim nanosom, so precej vzdržljivejši kot se zdijo na prvi pogled. Če jih zaščitite še z vodoodpornim sprejem, bo mizica ostala čista dalj časa.
  2. Senčnika na straneh z manjšim premerom zlepite skupaj. Počakajte, da se lepilo posuši. Nato v nosilec za žarnice dodajte solarno vrtno svetilko.
  3. Na koncu jo pokrite še s steklenim pokrovom. Uporabite lahko steklen krožnik, pladenj ali kar stekleni del stare stenske ure.

Namesto steklenega dela lahko uporabite tudi okroglo desko za rezanje. Ker pri tej različici zgornji del ne prepušča svetlobe, solarno svetilko čez dan vzemite iz mizice, jo na svetlobi napolnite in šele zvečer vrnite na mesto.

Lahkotna in elegantna stranska mizica bo na vašem balkonu navdušila z ravno pravšnjo površino za odlaganje hladne pijače, zvečer pa se bo prelevila v romantično ambientalno svetilko.

Prijetne in sproščujoče poletne večere vam želi vaša Dekoraca!

Poglejte si še, kako smo mizico uporabili pri novi podobi balkona.

Mogoče vam bo všeč tudi ...