ISKANJE

Smernice za praznično okrasitev doma v letu 2017

Smernice za praznično okrasitev doma v letu 2017

Božično-novoletni praznični čas se hitro približuje in marsikdo se že veseli pogleda na sijoče lučke in okrašena okna. Dekoriranje doma v nas prebudi otroka, in prav je, da vajeti decembra prevzame domišljija. Z nekaj več okrasja v prostoru bomo lažje priklicali težko pričakovano praznično vzdušje. In katere kombinacije so tiste, ki bodo zaznamovale leto 2017?

1. Klasična kombinacija rdeče in zlate

Nordijsko navdihnjena kombinacija, ki daje občutek udobja in domačnosti. Živahne rdeče odtenke dopolnite z belo in zlato barvo ter rustikalnimi dodatki. Enobarvne rdeče krogle kombinirajte s črtami, snežinkami ali motivi drevja.

2. Zelena in tematika gozda

Gozdna tematika, kot na primer gozdne živali in rastlinje, se nadaljuje iz prejšnjih sezon. Odtenki zelene se gibljejo od nežnega žajblja do svetlega žada in smaragda. Naraven izgled kombinirajte z zlatom in obilico naravnega zelenja. Kot del okrasja uporabite blazine z motivi iz gozda, drva in nekaj doma izdelanega okrasja.

3. Zmagovalni odtenki modre

Ena izmed klasičnih barv božično-novoletnega okrasja letos nastopa v bolj temnih in bogatih odtenki, od modrikaste črne, indigo do petrolej modre. Glamurozna dekoracija, ki potrebuje ščepec zlata ali brona za poživitev. Idealna kombinacija za vse, ki imate na voljo kakšno temnejšo steno, ob katero postavite smrekico. Temnejše odtenke lahko dodate tudi v obliki pletenih odej, žametnih okrasnih blazin ali zaves.

4. Monokromatske barve in grombre

Preprost način za doseganje harmoničnega videza doma je okrasitev v okviru monokromatske barvne sheme.
Odtenki sive, črne in bele v interier vnesejo eleganco, a hkrati ostajajo nevrtalne. Za vse, ki imate radi tradicionalno s sodobnim preobratom, si lahko izdelate ‘grey ombre’ ali ‘gromble’ drevesce.

Mogoče vam bo všeč tudi ...