ISKANJE

Sijaj decembra

Sijaj decembra

Vsak izmed nas ima svojo najljubšo vrsto kovine, kar se odraža pri izboru nakita, oblačil in dekorja. Včasih pa se zgodi, da nas nepričakovano navduši tista, ki nam prej ni bila tako blizu. Kovine lahko namreč v določeni barvni kombinaciji zasijejo drugače in nas tako prav prijetno presenetijo. Zato vam zdaj predstavljamo nekaj izbranih kombinacij za zlato, bakreno in srebrno decembrsko okrasje. Bo tudi vaš dom letos zažarel v novih kovinskih odtenkih? Preverite sami.

1. Dramatično zlato

Dramatično zlato
Dekoraca

Dramatično zlato
Dekoraca

Zlati dodatki, pozlačeno pohištvo in zlate tkanine v prostor prinašajo občutek razkošja in drame. Na srečo imajo zlati toni, ki pripadajo topli strani barvnega kroga, svoje mesto v večini barvnih palet. Ker je zlato dobra izbira za poživitev naravnih odtenkov, lahko kovinsko zlato kombinirate s toplimi, globokimi toni nevtralnih barv, kot so čokoladno rjava, bež, barva bele kave in temnozelena. Če imate raje umirjenost, lahko zlato kombinirate samo z belo in črno. Nekoliko toplejša izbira je bela v kombinaciji z rdečimi, rjavimi ali sivimi podtoni.

2. Romantični baker

sijaj-decembra-3
Dekoraca

Baker je v preteklih letih postal pravo odkritje. Vendar pazljivo, z njim ne pretiravajte. Dovolj so že elegantni, sijoči bakreni svečniki ali kos servirne posode v kombinaciji s svetlečo tkanino. Ne pozabite, vaši dekoraciji lahko piko na i doda že barva pijače. V kombinaciji s sivo ali z barvo marmorja bo bakrena barva ustvarila izjemno prefinjen vtis.

3. Starano srebro

Starano srebro
Dekoraca, petitemichellelouise.blogspot.com

S slano pobeljene veje dreves, zimsko nebo in ledene sveče. Naj nevtralne barve letos zaživijo v novih barvnih kombinacijah. Pri okraševanju s staranim srebrom lahko navdih iščete v pepelnato sivih, ogljeno črnih in hladnih rjavih odtenkih. Tako bo star kovinski pladenj kot nalašč za meni vašega večera. Oblepite ga s samolepilno nalepko za pisanje s kredo, nanj narišite poljuben okras ali napišite jedilnik svoje praznične večerje in s tem pričarajte pravo vintidž vzdušje.

Mogoče vam bo všeč tudi ...