ISKANJE

Sejem pohištva Ambient Ljubljana 2017

Sejem pohištva Ambient Ljubljana 2017

Dan pred tem, ko je Slovenijo prvič letos pobelil sneg, je vrata zaprl slovenski pohištveni sejem Ambient. Opečnato oranžna vetrnica se je v spremljavi jesenskega listja vrtela na Gospodarskem razstavišču od 8. – 12. novembra. Predstavitev izdelkov ter novosti na področju pohištva in notranje opreme smo za vse tiste, ki sejma niste uspeli obiskat, strnili v nekaj utrinkov. Pozornost smo namenili predvsem rešitvam, ki sledijo smernicam današnjega življenskega sloga in tistim, ki bogatijo slovenski prostor s svojo izvirnostjo in kvaliteto.

Urejenost vsakdanjika

Preglednost in urejenost shrambe je verjetno cilj večine gospodinjstev, a tovrstna popolnost se v hitrem življenjskem tempu zdi nedosegljiva. Glavni razlog je, da se že v začetku prenove ali opremljanja, ne posvečamo dovolj pozornosti ‘skriti’ gospodinjski sobi in kljub dovršeni opremi ostalih prostorov le-ta ostane neizdelana, razlagajo v podjetju Etis. Na sejmu so tako predstavili svojo rešitev za optimalna izrabo prostora v gospodinjski sobi.

Utility, Etis

Pomanjkanje prostora pesti številne mlade pare kot tudi večje družine. Na trgu se pojavlja vedno več rešitev, ki skušajo olajšati bivanje tudi v stanovanjih z manjšo kvadraturo. Eno izmed rešitev je poiskalo tudi podjetje IZI-mobili, ki je v okviru sejma predstavilo svoj sestav dvižne postelje in sedežne garniture.

Skrita omarna postelja, IZI-mobilli

Kako urediti prostor pod stopnicami? Mizarstvo Kunc ponuja rešitev, pri kateri stopnice niso le neizkriščena bivanjska kvadratura, ampak postanejo del pohištva. Funkcionalno izkoriščen prostor pod stopnicami in različni nivoji dodajo igrivo dinamiko, toplina lesa pa v prostor vnese prijetno domačnost.

Lesene stopnice, Mizarstvo Kunc

Celovita stilska dovršenost

Masiven les v vsej svoji veličastnosti smo občudovali v razstavljeni kuhinji Mizarskega ateljeja Zakovšek. Kuhinja, izdelana z veliko ljubezni do obrti, je prava paša za oči za ljubitelje rustikalnega sloga. Definirani slog, dosežen z veliko mero pozornosti do detajlov in obdelave materialov, bogati slovensko ponudbo, saj nudi unikatnost in možnost izbire glede na vaš osebni slog.

 

Čiste linije, skrb za uporabniško izkušnjo, tehnološka dovršenost in kvalitetni materiali zaznamujejo predstavljeno kuhinjo Mizarstva Potočnik. Ravno pravšnja kombinacija inovativnosti, domačnosti in urejenosti. Kuhinja, kjer se lahko gosti in druži v stilu. Kombinacija mističnih temnih odtenkov, usnjene notranjosti predalnikov in tehnike skritega odpiranja omar nas vabi, da užijemo sodobnost v vsej njeni glamuroznosti.

 

Inovativna funkcionalnost

“Ne spreminjaj navad, spreminjaj pohištvo” pravi studio 3S Design in ne bi se mogli bolj strinjati. Pohištvo, ki ga uporabnik prilagaja lastnim željam in navadam, predstavlja pomemben del prihodnost in personalizacije v industriji pohištva. S premišljenim oblikovanjem, občutkom za estetiko in dodanim ščepcem igrivosti, je zadovoljstvo uporabnika zagotovljeno. Studio, ki ga sestavljajo mama in dve hčeri s polno paro drvi proti uspehu v tujini. Le tako naprej, dekleta!

Linija Steelline Magnet – Magnetni sistem, kjer elemente po osnovni plošči poljubno prestavljate po vaši želji brez uporabe orodja

 

 

Domačnost v sodobnosti

Vrhunske postrežne deske iz lesa Woodguru. so unikatni izdelki ročne izdelave, ki bodo navdušili ljubitelje kvalitetnih in izbranih dodatkov za dom.

 

Sodobni trendi

Masivne kose, ki pa prostoru zaradi lahkega podnožja ne dodajajo teže, smo opazovali že na milanskem sejmu pohištva. Sedežne garniture Žakelj z lahkotnim podnožju zagotovo navdušijo poznavalce trendov. Na sejmu so se predstavili tudi z novo blagovno znamko Linden.

Sedežne garniture in bolazinjeno pohištvo Žakelj, linija Linden

Oblazinjeno pohištvo Novak, sedežna garnitura Rui

Podjetje Donar, ki je za svoje delovanje prejelo Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2018«, poudarja pomen recikliranih in trajnostno usmerjenih materialov z izdelki iz filca.

Vrhunsko oblikovani kosi pohištva, ki sodijo ob bok svetovni kokurenci, so delo Mizarstva Bolčič.

Mizarstvo Bolčič, stol Cockpit, oblikovalec Guillaume Delvigne, nagrada Pet najboljših – Top 5

Mizarstvo Bolčič, kolekcija Mitja

 

Kreativnost prihodnosti

V okviru sejma Ambient poteka razstava Top ideje, kjer so predstavljeni izdelki in inovativne ideje mladih ustvarjalcev s področja bivanjske kulture. Svežina, ki prevetri ustaljene poti in nakazuje trende prihodnosti, navdušuje s premišljenim dizajnom in posluhom za potrebe posameznika.

Oblikovalka Nina Malovrh, skleda Om nom, nagrada TOP IDEJE – borza oblikovanja

Oblikovalka Neža Uran, polfotelj Pero, nagrada TOP IDEJE – borza oblikovanja, nagrada Pet najboljših – Top 5

Oblikovalci studia OMA MANUFACTORING, obešalnik Hanga, nagrada TOP IDEJE – borza oblikovanja

Oblikovalec Jernej Mali, leseni rokodelski izdelki, nagrada za najlepši razstavni prostor na Top idejah

Oblikovalec Boštjan Pečnik, E.T. bluetooth radio

A5 STUDIO, prostorska čipka INTER.LACE

 

 

 

 

Rešitve za urejen dom je za vas iskala Nataša Hodnik Korinšek, u.d.i.a, urednica spletne revije Dekoraca

Mogoče vam bo všeč tudi ...