ISKANJE

Pripravite tedenski plan jedi in nakupovalni seznam

Pripravite tedenski plan jedi in nakupovalni seznam

V vrtincu kroničnega pomanjkanja časa in številnih obveznosti nas hitro preslepi misel, da bo naša odločitev pri nakupu hrane lažja v sami trgovini, kjer bo na policah polno izdelkov, ki nam bodo pomagali pri izbiri. A polne police z živili običajno še otežijo našo izbiro, nakupovanje pa z dodatnim razmišljanjem postane veliko bolj stresno in neučinkovito. Ko se domov vrnemo utrujeni, ugotovimo, da kljub polnim nakupovalnim vrečkam še vedno nismo kupili pravih sestavin za obroke.

Polne police z živili običajno še otežijo našo izbiro, nakupovanje pa z dodatnim razmišljanjem postane bolj stresno in neučinkovito.

Tedensko planiranje obrokov

Kar potrebujete je premišljeno nakupovanje s pomočjo seznama, ki ga vnaprej pripravite tedensko. Vzemite si nekaj časa, skrbno pripravite obroke in napišite sestavine, ki jih boste potrebovali za pripravo jedi. Ko bo vaš tedenski planer zapolnjen, zapišite še nakupovalni seznam, odrežite listek in si pomagajte z njim v trgovini.

Načrtovanja jedilnika ima namreč številne prednosti. Običajno to pomeni, da so naši obroki sestavljeni bolj zdravo in polnovredno, iskanje receptov za jedilnik novega tedna vas prisili, da več raziskujete in je vaš jedilnik pestrejši. Če se poskušate držati proračuna, vam skrbno načrtovanje obrokov in kuhanje doma lahko pomagata prihraniti tudi kar nekaj denarja.

Brezplačni planer

Začnite torej nov teden z urejenim planom prehrane, pri tem pa si pomagajte s posebej za to priložnost oblikovanim urnikom. Natisnite si vzorec in pričnite z zapisovanjem. Načrtovanje obrokov je delo, ki sicer zahteva nekaj vašega dragocenega časa, a če vam uspe vzpostaviti tedensko rutino, bo vaš jedilnik pestrejši, shramba polna pravih sestavin in propračun pod kontrolo.

Prenos

Mogoče vam bo všeč tudi ...