ISKANJE

Pralnica, urejena v skladu vašega življenjskega sloga

Pralnica, urejena v skladu vašega življenjskega sloga

Dolgočasni pralni in sušilni stroji ter raznovrstni gospodinjski pripomočki so nič kaj privlačna, a obvezna oprema vašega gospodinjstva. Če imate na voljo dovolj prostora, lahko vse skupaj shranjujete v pralnici, prostoru, ki je ločen od kopalnice. Pri opremi ne pozabite, da bodo trenutki, namenjeni tovrstnim hišnim opravilom, prijetnejši, če si uredite pralnico po vaši meri. Ključnega pomena je, da ugotovite, kaj si želite in kako funkcionirate.

Na podlagi različnih karakterjev in družinskih dinamik smo izbrali tri skupine, vi pa poiščite tisto, ki vam je najbližja. Morda vam tak način olajša organizacijo vaše pralnice in izbiro pri opremi.

1. Multipraktiki

Ste ves čas v pogonu in se običajno lotevate večih opravil hkrati? V tem primeru je za vas pomembna predvsem dostopnost in vidnost vseh potrebščin. Uredite si prostor tako, da boste čim manj časa in energije porabili za iskanje in boste tako karseda učinkoviti.

Nasvet: Izkoristite stene, na katere pritrdite obešala in kljukice. Na police postavite prosojne košare. Stvari, ki jih potrebujete le občasno, shranjujte višje.

2. Organizacijski guruji

Ne prenesete navlake in vas pogled na prazne površine pomirja? Obožujete red in menite, da ima vsaka stvar svoje mesto in čas uporabe?

Nasvet: Pripomočke in stroje postavite v omare, ki imajo fronte ali jih prekrijte z drsnimi vrati. S preprostim, a usklajenim videzom, bo v prostoru prevladoval občutek urejenosti.

3. Stilski navdušenci

Vam poleg uporabnosti veliko pomeni tudi videz? Pralnica je kotiček, ki je običajno skrit obiskovalecm, zato lahko ustvarite malo oazo popolnoma po vašem okusu. Stilska dovršenost vašega doma naj se torej ne konča na pragu vaše pralnice.

Nasvet: V skladu z vašim najljubšim stilom skrbno izberite dodatke. Pozornost namenite košaram, svetilkam in dekoraciji. Če imate zadosten vir naravne svetlobe, dodajte še zelenje.

Mogoče vam bo všeč tudi ...