ISKANJE

Nekaj preprostih trikov za topel dom

Nekaj preprostih trikov za topel dom

Ko temperature padejo pod ničlo, se zdi, da nam mraz seže do kosti – tudi v zaprtih prostorih. Če vam ogrevanje ne zadostuje, poskusite še z naslednjimi triki, mogoče vam kateri od njih olajša mrzle zimske dni.

Nekaj preprostih trikov kako obdržati toploto v vašem domu

1. Ne pozabite na zavese
Čez dan odgrnite zavese in se nastavite prijetnim sončnim žarkom. Ko se stemni, jih ponovno zagrnite, da toploto ohranite v prostoru. Debelejše, žametne ali volnene tkanine lahko tako poleg dekoracije služijo tudi kot dodaten sloj termo izolacije.

2. Zavijte se v tople materiale
V letošnjih zimskih mesecih kraljujejo modne odeje iz debelo spredene volne. Z malo truda si jih lahko ustvarimo kar sami. V spalnici uporabite posteljnino iz toplih tkanin, med katerimi je najbolj priljubljena flanela.

3. Na hladna tla položite preprogo iz umetnega krzna
Talno gretje kot sistem ogrevanja omogoča topla tla tudi v hladnejših mesecih. Če vam tovrstno ogrevanje ne ustreza, na tla položite debelejše preproge.

4. Pohištvo odmaknite od radiatorja
Ogrevanje z radiatorji je še vedno najbolj razširjen način ogrevanja, vendar bodite pozorni! Pohištvo naj ne zakriva zaprtega grelnega telesa, zato kavč in druge kose pohištva od radiatorja odmaknite za vsaj 30 cm. Tako bo lahko toplota nemoteno krožila po prostoru.

5. Večkrat uporabljajte pečico
Kuhanje, gretje in pečenje ogreje prostor, zato le zavihajte rokave! Pripravite okusno kosilo iz pečice, ki bo ogrelo vas in vaš prostor.

6. Zapirajte vrata
Ne pozabite zapirati vrat prostorov, ki jih ne uporabljate,

7. Preprečite dovod hladnega zraka
Odprtino med vrati in tlemi zapolnite s prikupnimi puhastimi izolatorji, ki jih lahko izdelate kar sami. Otroci bodo navdušeni, hkrati pa bo v prostoru bolj prijetno.

Kolaž slik: Pinterest

Mogoče vam bo všeč tudi ...