ISKANJE

Naredite svojo zen vazo

Naredite svojo zen vazo

Vam ustvarjanje predstavlja obliko sproščanja ali celo meditacije? Potem verjetno poznate priljubljene pobarvanke za odrasle, mandale ali risbe vzorcev s pomočjo metode Zentangle. Če se z njimi še niste srečali, ne skrbite. Tehnik sproščanja s pomočjo likovnega izražanja se lahko hitro naučimo, z njimi pa na zabaven način ustvarjamo čudovite slike.

Glasbena podlaga: Sunny – Bensound.com
Naredite svojo zen vazo

Pri izdelavi zen vaze nam je bila v navdih metoda Zentangle, ki predstavlja sproščujoč način ustvarjanja slik z risanjem strukturiranih vzorcev. Z eno bistveno razliko: papir smo zamenjali s steklom. Tako tehnika risanja ostaja enaka, a lahko, zaradi uporabe vodoodpornega flomastra, narisane vzorce po želji odstranite z acetonom, nato pa vazo okrasite z novimi. Tako bo lahko vaza zaživela v vedno drugačnih vzorcih, prilagojenih vašim željam in počutju, ter z unikatno poslikavo čudovito izpopolnila videz barvitih pomladnih šopkov.

Potrebujete:

    • velik steklen kozarec za vlaganje
    • lij
    • belo akrilno barvo
    • alkoholni flomaster
    • aceton

naredite-svojo-zen-vazo-

Postopek:

1. Priprava vaze

V steklen kozarec za vlaganje vlijte belo akrilno barvo. Napolnite ga približno do tretjine, nato pa iz njega odlijte odvečno barvo. Za najboljši učinek ga obrnite na glavo, da iz njega odteče vsa odvečna barva, in pustite, da se notranjost posuši.

2. Risanje vzorca

S tanjšim vodoodpornim flomastrom narišite želeni vzorec, nato pa linije dodelajte še z debelejšim flomastrom. Nadaljujte z manjšimi vzorčki, s katerimi smiselno zapolnite prostor med linijami, in vaša vaza je pripravljena!

3. Brisanje vzorca

Vzorce lahko kadar koli izbrišete in začnete znova. Uporabite lahko različne barve flomastrov in celo lak za nohte ter vzorce izrišete v drugi barvni kombinaciji ali slogu.

Mogoče vam bo všeč tudi ...