ISKANJE

Nad stres z vijolično

Nad stres z vijolično
Nad stres z vijolično
Johannes Itten: Barvni krog, vir: wikipedia

Dodajanje določene barve v prostor je lahko eden od načinov kako zmanjšati stres v vsakdanjem življenju ali pa ga vsaj omiliti. Najbolj pomirjujoče barve so običajno iz družine ‘modrih’ odtenkov. Ker pa je modra barva za marsikoga precej hladna barva, je lahko pravšnja izbira vijolična. Le-ta je mešanica modre z energične rdečo, zato pravimo, da predstavlja ravnotežje med tema dvema, sicer primarnima, barvama.

Psihološko ima vijolična pomirjujoč učinek, hkrati pa spodbuja kreativnost in spiritualnost. Vendar previdno! Prevelike površine vijolične vas lahko naredijo razdražljive in vzkipljive, zato vijolično dodajajte skromno.

Ker so odtenki različni, izberite tistega, ki vam je najbolj blizu.

Nad stres z vijolično

Oglejte si nekaj predlogov minimalnih dodatkov v prostor, ki vam morda polepšajo naporne dni.

Vsestranska sivka

Vsestranska sivka

Šopek suhega cvetja sivke nas pomirja z vonjem in hkrati služi kot okras v prostoru. Sivk je več vrst, zato barva cvetja variaira od modrikaste do bolj sivo vijolične.

Barvni set

Barvni set

Set shranjevalnih posodic z vijoličnimi poudarki je lahko ravno pravšnja mera za sprostitev v kopalnici. Privoščite si sproščujočo kopel, prižgite svečo in uživajte v detajlih.

Navodila za unikatne shranjevalne posodice.

Piknik na prostem

Piknik na prostem

Za ‘dnevno dozo’ vijolične lahko poskrbijo že papirnati prtički na vaši vrtni zabavi. Kombinirajte jih z izbranim vrtnim cvetjem.
Vdihnite svež zrak, nasmejite se in sprostitev je zagotovljena!

Minerali

Minerali

Ametist je poldrag kamen, ki ga najdemo v različnih odtenkih vijolične barve. Poznavalci kristalov menijo, da umirja živčni sistem, zato kar ‘brez skrbi’ uporabimo ta čudovit naravni okras v interieru.
Več o mineralih in kako jih uporabiti v interieru. LINK

Mogoče vam bo všeč tudi ...