ISKANJE

Kraljevska modrina lazurita

Kraljevska modrina lazurita

Med desetimi barvami, ki jih je Pantone, vodilna avtoriteta na področju barvnih sistemov, ob začetku leta objavila kot napoved prihajajočih modnih trendov, je tudi Lapis Blue ali barva lazurita. Gre za temno modro barvo, ki pooseblja razkošje in blagostanje, njeno poimenovanje pa izhaja iz lazurnega kamna, poldragega kamna v enakem barvnem odtenku.

Če želite svoj dom popestriti z opazno, a vseeno umirjeno barvo, je barva lazurita kot nalašč za vas, saj bo prostoru dodala kanček pomirjujoče kraljevske modrine. A pazljivo, uporabljajte jo v zmernih količinah in jo kombinirajte z ustreznimi barvnimi odtenki, saj lahko v nasprotnem primeru negativno vpliva na vaše počutje. Barva, ki lepo dopolnjuje hladen odtenek lazurita, je npr. topel odtenek barve Pale Dogwood ali barve drena, še ene iz deseterice barvnih smernic Pantone. Več predlogov za posamezne prostore pa si preberite v nadaljevanju.

Spalnica

Spalnica je eden od prostorov, pri katerih moramo biti z barvami še posebej pazljivi. Za nekoliko drznejši videz jo popestrite z vzglavno končnico ali steno v barvi lazurita, za manj vpadljivo spremembo pa raje posezite po temno modri posteljnini ali dekoraciji. Kraljevska modrina bo še posebej zaživela v kombinaciji z belimi stenami, tlemi v temnem lesu in pohištvom v nevtralnih barvah.

Dnevna soba

Po mnenju strokovnjakov naj bi bila dnevna soba najustreznejši prostor za uporabo modrih odtenkov in lahko že nekaj podrobnosti v tej barvi poskrbi za popolnoma drugačno vzdušje. Okusna izbira je tudi kombinacija barve lazurita in živahnih odtenkov rumene ali klasične bele.

Kuhinja

Odtenki modre naj bi vplivali na zmanjšan apetit, zato so barvni poudarki dobrodošli tudi v kuhinji. Najbolje bodo delovali v kombinaciji s sivo in modro barvno shemo ter s klasično belo, ki temno modro barvo uravnoteži z izdatno mero vedrine.

Jedilnica

Tako kot v kuhinji so tudi v jedilnici priporočljivi poudarki v modri barvi. Dober primer so sedežne blazine, kuhinjski tekstil ali različni dekorativni elementi, s katerimi poskrbimo za opazno drugačen videz. Barva lazurita bo še posebej lepo delovala v kombinaciji z lesom in bronom.

Povzeto po:
“Top Trend 2017: Lapis Blue Color.” Home Interior Design, Kitchen and Bathroom Designs, Architecture and Decorating Ideas. N.p., 06 Feb. 2017. Web. 04 Apr. 2017.

Vir slik: Homeklondike

Mogoče vam bo všeč tudi ...