ISKANJE

Kako zvrtati luknjo v keramično ploščico

Kako zvrtati luknjo v keramično ploščico

Urejene površine, dovolj prostora za shranjevanje in skrbno nameščeni dodatki, so ključ do urejene kopalnice. Kljub temu, da je marsikatero delo najbolje prepustiti strokovnjakom, lahko za malenkosti poskrbite kar sami. Z malo truda in s pomočjo spodnjega nasveta boste tudi vi v kopalnici uspešno pritrdili obešalnik za brisače, držalo za straniščni papir ali ogledalo.

Montažni lepilni trakovi za pritrjevanje so sicer praktični, vendar vas pogosto razočarajo s slabim oprijemom. Zato je morda bolje, da dodatke pritrdite kar z vijaki. Če vam vrtalni stroj ni tuj, a vas vseeno skrbi vrtanje v keramične ploščice, vam bo preverjen nasvet še kako koristil. Skrivnost se namreč skriva v pleskarskem traku, ki ga pritrdite na površino ploščic pred vrtanjem. Trak vam bo omogočil natančno označevanje, preprečil zdrs svedra in morebitno krušenje vrhnjega sloja ploščice.

Potrebujete:

  • pleskarski trak
  • pisalo
  • kladivo
  • točkalo ali predmet z ostro kovinsko konico
  • vrtalni stroj
  • sveder za keramiko
  • vijake z zidnimi vložki

Postopek:

1. Prilepite trak

Z nežnim čistilom očistite površino keramičnih ploščic. Preverite, da so ploščice v predelu kjer boste vrtali, nepoškodovane. Pleskarski trak v obliki križca nalepite na željeno mesto vrtanja.

2. Označite mesto vrtanja

S pisalom označite točko vrtanja. Pleskarski trak vam bo omogočil natančno označevanje.

3. Odstranite vrhnji sloj

S kladivom in točkalom naredite majhno luknjico v vrhnji sloj ploščice. Točkalo vrtite okoli osi in nežno udarjajte s kladivom, dokler ne naredite majhne luknje skozi glazuro.

4. Zvrjtajte luknjo

V vrtalnik vstavite sveder primerne velikosti in trdote. Vrtajte počasi z manjšo hitrostjo.

5. Odstranite trak

6. Vstavite vložek za vijak

 

Naslovna  Adobe Stock
Postopek  Arhiv Dekoraca

Mogoče vam bo všeč tudi ...