ISKANJE

Kako zravnati oblačila brez likalnika

Kako zravnati oblačila brez likalnika

Je vaša majica zmečkana, vi pa nimate časa, da bi vklopili likalnik in jo zlikali? Ste na potovanju, kjer v bližini ni nobenega likalnika, vi pa odhajate na zabavo – z zmečkano obleko? V takšnih situacijah zagotovo ne bo odveč, če boste poznali nekaj trikov za ravnanje oblačil brez likalnika. Spodaj si oglejte nekaj praktičnih nasvetov, ki nam vedno pridejo prav.

1. Čajnik

Za ravnanje oblačil lahko uporabite grelec vode in se na takšen način znebite zmečkanin na obleki. Pazite le, da se ne približate na manj kot 30 cm in tkanino na takšen način poškodujete. Predstavljen način ravnanja je uspešen predvsem pri odstranjevanju manjših gub.

2. Likalnik za lase

Zagotovo ste v naglici kdaj pomislili tudi na takšen način ravnanja. Likalnik za lase je zmagovit, saj pri primerni temperaturi uspešno nadomesti domači likalnik. Uporabimo ga lahko za težko dostopna mesta oblačil, kot je ovratnik srajce. Prednost pa je tudi ta, da ne potrebujemo likalne deske, saj lahko obleko zlikamo, ko le-ta visi na obešalniku.

3. Sušilnik za lase

Za ravnanje svojih zmečkanih oblek lahko uporabite tudi sušilnik za lase. Oblačilo morate predhodno zgolj malenkost navlažiti, pri čemer pa ga ni potrebno polivati. Sušilnik nastavite na najmanjšo hitrost in ga držite približno 5 cm proč, da ne poškodujete tkanin. V kolikor imate dodatni plastični nastavek, ga seveda uporabite. Obleko lahko tudi obesite na obešalnik in jo sušite na primerni razdalji.

4. para v kopalnici

Prihod domov, skok pod tuš in zgroženost ob pogledu na vašo elegantno večerno obleko. Večina se je že srečala s tem zaporedjem dogodkov. No, temu se sedaj lahko izognete tako, da obleko odnesete s seboj pod tuš. Para dokazano zmanjšuje in odstranjuje gube, zato zaprite okna in vrata v kopalnici ter skočite pod tuš za 10 – 15 min.

5. lonec z vročo vodo

Uporabite vroč lonec kot likalnik. Bodite pozorni, da ne zamažete čistih oblačil z umazanim dnom. Vzemite torej čist lonec in v njem zavrite vodo. Ostranite vodo in uporabite dno za ravnanje oblek. Pazite, da se ne opečete in likajte hitro, saj se posoda hitro ohlaja.

6. Sušilec

Zmečkanim tkaninam se lahko izognemo tudi tako, da oblačila po končanem ciklu sušenja nemudoma odstranimo iz sušilca. V kolikor to ni mogoče pa med perilo dodamo mokro nogavico in sušilec ponovno zaženemo za 10-15 minut.

———

NASLOVNA SLIKA: Designed by Freepik, SLIKA 1: Designed by topntp26 / Freepik, SLIKA 2: Designed by Freepik, SLIKA 3: Designed by Freepik, SLIKA 4: Designed by Freepik

Mogoče vam bo všeč tudi ...