ISKANJE

Kako urediti okrasne blazine na sedežni garnituri

Kako urediti okrasne blazine na sedežni garnituri

Izbiranje in urejanje okrasnih blazin za vašo sobno ali vrtno sedežno garnituro se morda zdi preprosta naloga. A vendarle, ko zapustite “cono udobja” ene ali dveh blazin in začnete eksperimentirati z različnimi barvami, materiali ali vzorci, se lahko vaše umetniško ustvarjanje kaj hitro spremeni v eklektični kaos.

Za osvežitev izgleda vašega kavča brez večjih ‘kiksov’, sledite preprostim navodilom in si pomagajte z osnovnimi tehnikami dekoriranja.

Začnite z osnovo

Na vsakem koncu kavča postavite dve veliki blazini. Blazini naj bosta enotni v barvi ali vzorcu.

Dodajajte plasti

Ko imate postavljeno osnovo, lahko pričnete dodajati blazine, ki so nekoliko manjše po velikosti in iz različnih tkanin kot osnova.


Ujemanje blazin drugega sloja bo ustvarilo bolj formalen videz.


V primeru, da boste za drugi sloj izbrali dve blazini, ki se ne ujemata, boste v prostor dodali igrivost.

Razmerje 2:2:1

Eno od priljubljenih razmerij pri urejanju blazin na postelji ali kavču, je razmerje 2:2:1. Tudi tukaj začnete z bazo dveh blazin, jima dodate še dve blazini, izgled pa zaključite s poudarkom.

Blazina, ki služi kot poudarek, se lahko od ostalih se razlikuje po barvi, obliki ali teksturi.

Uravnovešena asimetrija

Asimetrično ravnovesje vedno navdušuje! Blazino zanimive oblike naslonite na izbrano stranico kavča, nato pa videz uravnovesite z dvema blazinama na drugi strani kavča. Dodatni blazini naj se ujemata s samostojno blazino v barvi ali vzorcu.

Živahnejše kombinacije

Ljubitelji boemskega šika se verjetno na boste ustavili le pri eni barvi ali vzorcu. Vseeno bodite previdni pri kombiniranju vaših blazin in ohranite ‘rdečo linijo’ kombinacije, število blazin pa naj se giblje med 5-7.

Umirjena eleganca

Za vse tiste, ki bi radi dodali le kanček globine v vaš dnevni prostor, izberite blazine v sorodnih odtenkih pa principu »odtenek na odtenek«.

Kombinacij je seveda nešteto, a z nekaj osnove boste veliko hitreje in lažje poiskali tisto pravo, ki utreza predvsem vam.

Mogoče vam bo všeč tudi ...