ISKANJE

Izdelajte košarico za pirhe v nekaj minutah

Izdelajte košarico za pirhe v nekaj minutah

Pa so tukaj velikonočni prazniki! Imate pred seboj kar nekaj obiskov in ne veste, kako boste prenesli svoja lepo obarvana jajca? Spodaj predstavljamo hitro rešitev! Lepo oblikovana košara, nad katero bodo zagotovo navdušeni prav vsi.

Potrebujete:
– trši papir ali karton
– škarje
– lepilo ali spenjač
– pisalo
– rdečilo za ustnice

Priprava:

KOŠARICA
Poiščite kos tršega papirja/kartona in izrežite kvadrat v velikosti najmanj 15 x 15 cm. Kvadratni izrez iz A4 papirja (21 x 21 cm) bo zadostoval za košarico, ki bo nosila približno 3-5 pirhov. Kvadratni izrez s pomočjo ravnila in pisala razdelite še na dvanajst manjših kvadratkov. Prepognite papir po vseh zarisanih črtah. Zarežite s škarjami kot kaže slika. Združite zarezane kvadrate in zlepite/spnite njihove vogale skupaj.

ROČAJ
Izrežite trak in ga pritrdite na notranjo stran košarice. Lahko uporabite tudi več različnih trakov, ki jih nalepite enega na drugega.


ZAJČKI

Za popestritev košarice izdelajte zajčka, ki ju pritrdite na zunanji stranici košarice. Iz debelejšega papirja izrežite krogca z ušesi. Nato narišite oči in nosek, za lička pa uporabite kar rdečilo, s katerim odtisnete krogce in ustvarite prikupna zajčkova lička.

Tako, prenašanje velikonočnih jajc ne bo nikoli več breme, saj boste lahko vsako leto hitro in lično oblikovali košaro po svojih željah.

Mogoče vam bo všeč tudi ...