ISKANJE

Izbira stranske mizice

Izbira stranske mizice

Vloga stranske mizice je podobna tisti, ki jo ima kavna: uporabljamo jo lahko za odlaganje knjig in pijače ali za podstavljanje dekoracije in dodatnih svetil. O njenem nakupu je še posebej smiselno razmisliti, če imate v dnevni sobi veliko sedišč v obliki foteljev, stolov ali taburetov in če je vaša kavna mizica manjše velikosti.

višina

Pri izbiri stranski mizice velja posebno pozornost nameniti njenim dimenzijam. Poleg širine in dolžine bodimo pozorni predvsem na njeno višino. Pri tem si lahko pomagamo z višino sedala ali stranskega naslonjala, saj je prav ta najustreznejše izhodišče za višino stranske mizice.

Izbira stranske mizice

Je vaša stranska mizica malce nižja ali višja od sedala ali naslonjala? Nič zato. Če odstopanje ne presega 5 centimetrov, je mizica prav tako funkcionalna. Če je torej naslonjalo vašega kavča visoko 70 cm, se idealna višina mizice giblje med 65 in 75 cm.

Izbira stranske mizice
Pinterest

stil

Pri izbiri stranske mizice je najpomembnejše to, da se sklada z vašim stilom in obstoječim pohištvom. Zato ne pozabite: če najdete svojo sanjsko mizico, pa je ta po smernicah prenizka, ne oklevajte z nakupom! Vi in vaši gostje tistih nekaj centimetrov ne boste opazili, njen videz pa zagotovo ne bo ostal neopažen. Če bi kasneje vseeno ugotovili, da bi prav prišel še kakšen dodaten centimeter višine za postavitev namizne svetilke ali dekorja, pa lahko zagato preprosto rešite z uporabo knjig.

Izbira stranske mizice

Mogoče vam bo všeč tudi ...