ISKANJE

Ingverjev čaj za hladne zimske dni

Ingverjev čaj za hladne zimske dni

Zagotovo ni posameznika, ki ni vsaj slišal za ingver, njegove zdravilne učinke in poseben okus. Ena izmed najstarejših začimb ima ostro – pekoč okus in zelo značilno aromo. Naravni antiseptik naj bi pomagal pri mnogih zdravstvenih težavah, med drugimi ščitil naša prebavila, lajšal želodčne težave, bolečine v mišicah in sklepih, varoval pred okužbami dihal, pomagal pri krvnem obtoku in zniževanju holesterola.

Za mrzle zimske dni, ko se prileže skodelica toplega čaja, si priskrbite nekaj čudežne korenike in pripravite napitek po spodnjem receptu. Zdaj je namreč pravi čas, da vzljubite ingver – če ga še niste.


Pri nakupu ingverja bodite vedno pozorni na kvaliteto korenike, pazite na ustrezno barvo in teksturo.

Postopek:

1. Ingver olupite in narežite.

2. Koščke ingverja postavite v hladno vodo. Za liter čaja uporabite ingver debeline dveh palcev (odvisno, kako močan čaj želite).

3. Ko voda zavre, kuhajte 10 minut.

4. Odstavite iz štedilnika, pokrijte posodo in pustite stati še 10 minut.

5. Čaj precedite in servirajte v skodelice. Ohlajenemu čaju po želji dodajte še žličko medu in rezino limone.

Mogoče vam bo všeč tudi ...