ISKANJE

Greenery – Pantone barva leta 2017

Greenery – Pantone barva leta 2017

Podjetje Pantone, vodilna avtoriteta na področju barvnih sistemov, ob začetku vsakega leta objavi barvno lestvico, ki napoveduje smernice prihajajočih modnih trendov. Letos je prvo mesto zasedel osvežujoč odtenek zelene, ki kar kliče po prvih spomladanskih dneh, ko zimsko sivino zamenjajo poživljajoče barve. Spodbuja nas k temu, da se za trenutek ustavimo, si oddahnemo in obnovimo svoje moči ter se odločno zaženemo novim izzivom naproti.


Barvna koda Greenery

Zelena v arhitekturi in dekoraciji doma

Sledite modnim trendom in v svoj dom vnesite kanček zelene. Vaši prostori bodo v trenutku zaživeli v novi in sveži podobi ter vam tako nudili prijetno okolje, v katerem se boste lahko resnično sprostili in napolnili svoje baterije. Postavite zelene stene ali pregrade z živimi rastlinami, svoj dom opremite s tapetami z botaničnimi motivi ali v zeleno obarvajte kakšno steno. Tako vanj vdahnete nekaj barve in si košček narave pričarate tudi znotraj štirih sten. Če bi se raje poslužili manj korenitih sprememb, lahko v zeleno obarvate kakšen kos pohištva in si omislite dodatne sobne rastline, ki bodo v prostor vnesle pridih svežine. Možnosti je neskončno, zato lahko dekoracijo popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam.

1 – poudarki z zelenimi kosi pohištva, vir slike: http://myidealhome.vintageblackboard.com/post/53713434787/green-chairs-via-interior-inspirations2 – zelena v kombinaciji z nevtralnimi odtenki, vir slike: http://www.shelterness.com/greenery-home-accessories//3 – DIY vertikalni vrt, vir slike: http://www.redbookmag.com/home/decor/a38537/diy-vertical-garden/4 – dotik narave v obliki dekorja, vir slike: http://www.shelterness.com/greenery-home-accessories//5 – zelena preobleka oblazinjenega pohištva, vir slike: http://conceptsandcolorways.com/greenery-color-trend/

Mogoče vam bo všeč tudi ...