ISKANJE

Domačna kuhinja

Domačna kuhinja

Kuhinja je srce našega doma. Občutek domačnosti in ugodja, ki ga nudi vonj brbotajoče domače juhe ali sveže pečene pite, lahko v prostor prenesete tudi z izbranim in pravilno umeščenim kuhinjskim dekorjem.

Če želite svojo kuhinjo osvežiti v podeželskem stilu, lahko s pomočjo spodnjih predlogov vanjo vnesete pridih domačnosti in tako sodobno funkcionalnost združite s preverjeno tradicijo. Osredotočite se na občutke, ki vam jih nudi površinska obdelava materiala, njegova barva in oblika. Presenečeni boste nad tem, kako lahko svojo kuhinjo že z nekaj premišljenimi podrobnostmi spremenite v prijeten in topel prostor.

1. Les

Les bo v vašo kuhinjo prinesel izdatno mero topline. Z različnimi velikostmi in oblikami desk iz masivnega lesa lahko okrasite svoj pult in si hkrati zagotovite kakovostno in funkcionalno delovno površino. Desk pa ne uporabite samo pri pripravi hrane, ampak tudi pri serviranju. Tako bodo vaše jedi videti še bolj okusne. NA SLIKI: Ročno izdelana kuhinjska deska iz lepljenega lesa (kombinacija mahagonija, hrasta in javorja) 

2. Kuhinjski tekstil

Svojo kuhinjo osvežite tudi z lepimi, visokokakovostnimi kuhinjskimi krpami. Izbirate lahko med nešteto različnimi vzorci, ki jih lahko kombinirate v skladu s svojimi željami in potrebami.

3. Rastlinje

Zelenje poživi prostor in tako zagotavlja občutek svežine ves dan. Cvetje, druge rastline ali različna zelišča bodo v vaši kuhinji ustvarila prijetno vzdušje in s tem poskrbela za kar največji užitek v kuhi. Za shranjevanje uporabite keramične lončke, prozorne steklene vaze ali pa kar prazne pločevinke.

4. Keramika

Svojo kuhinjo nadgradite s skrbno izbranimi skodelicami, ki jih lahko obesite kar na kljukice. Keramične skodelice so na voljo v različnih dimenzijah, velikostih in barvah, zato posezite po tistih, ki so vam najljubše. Če vam je všeč delftski stil, priporočamo rožaste vzorce v belo-modri kombinaciji.

5. Steklo

Kavo, čaj in druga živila shranjujte v steklenih kozarcih s pokrovom. Tak način shranjevanja je zdravju prijazen, funkcionalen in prijeten na pogled. Še posebej, če jih izdelate kar sami! Pri ustvarjanju izberite barvne kombinacije, ki bodo dodale piko na i domačnosti v vaši kuhinji. NA SLIKI: DIY steklene posode za shranjevanje

Svoje najljubše kose torej postavite na vidno mesto, vendar vseeno pazite, da ne bodo delovne površine postale prenasičene. Izkoristite odprte police ali omare s steklenimi vrati. Ne pozabite, podeželske kuhinje so večne v svoji domačnosti, stilu, ki nikoli ne zastara.

Mogoče vam bo všeč tudi ...