ISKANJE

Trendi 2018: keramične ploščice, Cersaie 2017

Trendi 2018: keramične ploščice, Cersaie 2017

Mednarodni sejem keramike in kopalniške opreme Cersaie 2017, ki se je konec septembra odvijal v Bologni, je predstavil trende za prihajajoče leto na področju keramičnih ploščic. Čeprav se sejma nismo uspeli udeležiti, smo izbrskali nekaj infomacij o prihajajočih smernicah. Vas zanima, kakšne so napovedi?

Destrukturirana geometrija

Priljubljenost šesterokotnih ploščic se bo z bogato ponudbo na trgu še okrepila. Med najbolj zanimivimi rešitvami so destrukturirane oblike ploščic, s katerimi lahko poustvarimo različne geometrične vzorce in perspektive. Tradicionalni vzorci in oblike se torej razbijajo in združujejo v nove. Barve, ki še vedno prevladujejo, so umirjene in prefinjene barve z mat površinsko obdelavo, a sluti se prihajajoče obdobje živahnejših barv.

Teraco

Ploščice v izgledu teraca bodo kraljevale v letu 2018, vendar na način, kot ga še nismo videli. Nove dekorativne oblike in vzorci se z majhnimi zrnci ali zelo velikimi vzorci pojavljajo na stenah in tleh.

Veliki formati in dramatični vzorci marmorja

Polirane ploščice v vzorcu marmorja izgledajo bolj naravne kot kdaj koli prej in so alternativa za pravi marmor, brez težav pri vzdrževanju. Kljub temu, da nič ne zamenja naravnega kamna, so vzroci in učinek v interieru fascinantni.

Eklektična mešanica

S kombinacijo različnih vrst in stilov ploščic lahko izrazite lastno kreativnost in unikatnost.

Ribja kost

Keramika v imitaicji lesa je sicer že doživela svoje obdobje slave, a je hkrati napovedala novo. Cik-cak vzorec ribje kosti je nov trend prihajajočega leta.

RIbje luske

Tudi kermične ploščice v obliki ribjih lusk so eden izmed številnih trendov, ki črpajo iz preteklosti.

Naslovna fotografija: Vir

Mogoče vam bo všeč tudi ...