ISKANJE

8 idej za kreativno zavijanje daril

8 idej za kreativno zavijanje daril

Decembrsko obdarovanje je tik pred vrati. Če ste darila že našli, ste si zdaj za trenutek oddahnili in se potrepljali po hrbtu. A vaša naloga s tem najverjetneje ni končana, saj nakupu daril običajno sledi še zavijanje. Nekateri v tem nadvse uživajo, večina pa se papirju in lepilnemu traku raje izogne s kupljenimi darilnimi vrečkami, ki jim največkrat manjka ščepec ustvarjalnosti. Naj bodo vaša darila letos drugačna od ostalih! Da bo zavijanje bolj zanimivo, smo za vas pripravili nekaj domiselnih idej, s katerimi bodo tudi najbolj pogosta darila videti naravnost čudovito.

1. Uporabni ovoj

Vsako leto za zavijanje daril porabimo veliko ovojnega papirja, ki ga po odvitju navadno zavržemo. Kaj, če bi namesto tega uporabili ovoj, ki je uporaben tudi kasneje? Idealna rešitev so kuhinjske krpe, ki so v trgovinah na voljo v poljubnih vzorcih in barvah, bolj spretni pa jih lahko iz poljubnega blaga izdelate kar sami. Darilo postavite na krpo in to zavežite tako, kot to prikazujejo slike. Na vrhu dodajte še detajl v obliki vejice ali traku. Preprosto in domiselno. Tako bo vaše darilo v celoti uporabno, za to pa ne boste porabili kupov ovojnega papirja!

Uporaben ovoj

Uporaben ovoj

2. Prikupni pingvinčki

Prisegate na darilne vrečke? Zakaj jih ne bi naredili kar sami? Pri tem lahko uporabite poljuben papir, dimenzije pa enostavno prilagodite velikosti darila. Vrečka iz enobarvnega papirja je kot platno za ustvarjanje. Z malo domišljije lahko namreč iz preproste vrečke ustvarite vrsto različnih motivov. Za primer smo tokrat pripravili prikupnega pingvinčka.

Sledite spodnjim navodilom in tako v nekaj enostavnih korakih izdelajte vrečko, ki naj vam služi kot osnova. Vanjo vložite darilce, nato pa vrhnji del prepognite navzdol. Za pingvinčkov hrbet uporabite temnejši papir, ki ga pritrdite na samo vrečko. Oči lahko narišete sami ali zanje uporabite nalepke. Na koncu prepognjeni del vrečke pritrdite z nalepko, ki hkrati služi kot nosek. Otroci bodo navdušeni!

Prikupni pingvinčki

3. Hiška

Vrečko, ki služi kot osnova, lahko izdelate sami po zgornjih navodilih ali kupite v trgovini. Na vrečko narišite ali prilepite okna in vrata. Bel papir prepognite in z njim prekrijte zgornji del, na koncu dodajte ščipalko.

 

4. Časopisni papir kot ovoj

Praznični čas je čas za okraševanje domov, druženje s prijatelji in obdarovanje najbližjih, kar lahko hitro pomeni veliko stroškov, pa tudi odvečnih materialov, ki se po enkratni uporabi zavržejo. Eden izmed njih je običajno tudi ovojni papir, ki v velikih količinah roma v smeti. Poskrbimo, da letos temu ne bo tako in za zavijanje daril uporabimo rešitev, ki je prijazna tako okolju kot tudi naši denarnici: časopisni papir.

Iz časopisnega v ovojni papir

Vse, kar potrebujemo, so star časopisni papir, vrvica in škarje. Ker je tisk navadno v nevtralni črno-beli kombinaciji, lahko dodatke (vrvice, listke z imeni in napisi) prilagodimo barvi svojega prazničnega okrasja in tako dobimo unikatno zavita darila, ki bodo dodatno popestrila naš dom.

Iz časopisnega v ovojni papir

5. Steklenica malo drugače

Če boste podarili steklenico slavnostnega šampanjca in bi se vseeno raje držali ovojnega papirja, potem je naslednja rešitev prava za vas. Papir izrežite, vanj zavijte izbrano steklenico, zavijanje pa na zgornjem delu zaključite z vrvico iz jute in nanjo pritrdite voščilo.

Zavijanje steklenice malo drugače

6. Dvojni papir

Darila, ovita v kombinacijo dveh papirjev, bodo prava paša za oči pod vašim drevescem. Kombinirajte drznejši vzorec z bolj preprostim a ostanite v isti barvni shemi. Na koncu dodajte piko na i s poudarkom v obliki traku in pentlje.

7. Dodatki iz narave

‘Naraven videz’ boste dosegli s recikliranim papirjem in nekaj dodatki iz narave. Darila ovijte z vrvico iz jute, pod njo pa zataknite smrekove vejice, storže, omelo ali prapot.

8. Sovice

Potrebujete navaden bel papir, pisalo in nekaj zlatega papirja. Darilo ovijte kot običajno ovijete škatlo, le da na koncu ne prepognete zavihkov ob strani. Na zavihke prilepite zlate trikotničke in narišite oči. Dodajte kljunček in vaša sovica je pripravljena.

Mogoče vam bo všeč tudi ...