ISKANJE

6 praktičnih primerov večnamenske rabe pohištva

6 praktičnih primerov večnamenske rabe pohištva

Ne glede na velikost vašega doma, je v prostor težko vključiti vsak kos pohištva, ki bi ga morda potrebovali. Prostor hitro postane prenasičen ali pa v shrambi zmanjka prostora. Bolj praktično je, da se odločite za manj kosov pohištva, ki pa so večnamenski. Na ta način boste ohranili prostor, privarčevali denar ter hkrati imeli tisto, kar potrebujete.

Kljub temu, da so tovrstne rešitve običajno plod iznajdljivosti vašega notranjega oblikovalca, obstaja kar nekaj takih, ki ne zahtevajo veliko truda. Za vzpodbudo vaše kreativnosti, si oglejte nekaj preprostih idej za večnamensko uporabo pohištva.

1. Miza

Če le občasno potrebujete mizico, potem jo pritrdite na steno. Mizi, ki se zloži, dodajte ogledalo ali pa nanjo pritrdite sliko. Tako bo, ko bo pospravljena, služila kot del dekoracije.

2. Tabure ali košara

Tabureji s pokrovom in pletene košare so zelo praktični kosi, saj jih lahko uporabimo za dodatna sedišče v dnevni sobi, spalnici ali predsobi, hkrati pa nudijo kar nekaj prostora za shranjevanje. Igrače v dnevni sobi ne bodo problem, če jih bodo otroci po igri vsakič pospravili v priročen in ličen tabure. Tako bo dnevna soba v trenutku ponovno kot iz škatlice.

3. Stoli

Zložljivi stoli so praktični že sami po sebi, če pa jih lahko uporabite za več stvari, pa bo izkoristek popoln. Pritrdite jih na steno in nanj obesite oblačila. Ko boste potrebovali dodatne stole za goste, oblačila začasno odložite drugje, stole pa uporabite v jedilnici, dnevni sobi ali na terasi.

4. Klop

Uredite mačje skrivališče ali pa stranišče kar pod vašo klopjo ali nizko omarico v predsobi. Klop bo še vedno služila kot sedišče pri obuvanju čevljev, spodaj pa bo unikaten prostor za vaše ljubljenčke.

5. Lestev

Lestve so postale zelo priljubljen element dekoracije v domovih, a ne pozabimo na njihovo osnovno funkcijo – premagovanje višinske razllike. Zato pri nakupu morda razmislite ali boste kupili le dekorativno lestev ali pa kar pravo in jo uporabljali tudi v njenem prvotnem namenu.

6. Deska za likanje

Verjetno niste ravno pristaši likanja, a si težko predstavljate življenje popolnoma brez likalnika. Ohlajen likalnik po končanem likanju pospravite na polico ali v omaro, večji problem pa predstavlja deska za likanje. Le-ta je namreč precej velika in okorna, zato lahko povzroča kar nekaj nevšečnosti pri shranjevanju. Zanimiva rešitev z dvojno funkcijo je deska z ogledalom na hrbtni strani. Če je pritrjena na steno v obliki priročne omarice z ogledalom, vam bo prihranila nekaj dragocenega prostora.

Mogoče vam bo všeč tudi ...