ISKANJE

3 predlogi za ponovno uporabo plastične embalaže: slon, ježek in kit

3 predlogi za ponovno uporabo plastične embalaže: slon, ježek in kit

Radi ustvarjate? Tokrat smo za vas pripravili predlog, ki združuje prijetno s koristnim. Odpadnim plastičnim embalažam, ki služijo za shranjevanje tekočih praškov za pranje perila, namreč lahko podarite novo preobleko. Z nekaj kreativnosti in ščepcem ročnih spretnosti boste odpadke, ki bremenijo naše okolje, prelevili v prikupne embalaže za shranjevanje raznovrstnih predmetov.

Potrebujejo vaši otroci nov lonček za pisala? Kaj pa posodico za shranjevanje zobnih ščetk, ki bo ščetkanje naredila prijetnejše in bolj zanimivo? Pripravite potrebščine in brez dodatnih stroškov izdelajte simpatične dodatke za vaš dom.

Potrebujete:

  • prazne plastične embalaže za pralni prašek
  • vodoodporni flomaster
  • olfa nož in škarje
  • vodoodporne barve

Postopek:

Očistite embalažo in odstranite nalepke. Z vodoodpornim fomastrom narišite poljubno obliko. V liniji, ki ste jo zarisali s flomastrom, z olfa nožem in škarjami izrežite želeno obliko. Izrezano obliko pobarvajte z vodoodpornimi barvami.

Če boste v pripravljeni embalaži shranjevali zobne ščetke ali pribor, embalažo na spodnji strani večkrat preluknjajte, da preprečite zadrževanje vode na dnu.

Pri izboru oblik se prepustite domišljiji ali za smernice povprašajte kar otroke, saj bodo najbrž ravno oni končni uporabniki vaše stvaritve. Za smer smo vam pripravili tri prikupne predloge iz živalskega sveta.

1. PREDLOG: Ježek za shranjevanje pisal

2. PREDLOG: Kit za shranjevanje zobnih ščetk

3. PREDLOG: Slonček za odcejanje jedilnega pribora

Preprosto, kajne? Morda naslednjič shranite prazno plastično embalažo in jo ponovno uporabite na podoben način. Možnosti je sicer nešteto, zato poiščite tisto, ki vam bo prišla prav in vam bo vsakič priklicala nasmeh na obraz.

Mogoče vam bo všeč tudi ...